С присъединяването си в проекта “Healthy Minds for Happy Lives” по програмата“Eразъм +”, ЧПГЧО”Челопеч” продължава да радва възпитаниците си с едновременно забавни и изключително полезни дейности и занимания.

 

  

 

Темите на събитията през месец февруари бяха “Интернет” и ”Езикът на омразата”. Срещи със специалисти бяха провеждани по продължение на целия месец, като основата бе положена на 3-ти февруари с дискусия на тема “Езикът на омразата” и арт-семинар на територията на училището свързан с темата. Бяха изработени постери, които вече са изложени, давайки възможност на всички от училището да ги разгледат. Една от най-съществените срещи се състоя на 10 февруари, ръководена от г-н Николай Кръстанов - Докторант към катедра “Комуникационни мрежи”на ТУ-София. “(Без)опасен Интернет” беше изключително интересна тема, която привлече голяма част от учениците. Бяха обсъдени средства за безопасно сърфиране в мрежата, как можем да се предпазим при пазаруване онлайн, какво е онлайн банкиране, кибер тормоз и др.

 

     

 

Разбира се, беше проведена среща, специална за осмите класове. Тя беше ръководена от двама деветокласници. Бяха разяснени интересни въпроси за Интернет; какви са опасностите в Интернет и как можем да се предпазим. Срещата беше завършена със забавен тест и кръстословица за всеки клас. Бяха раздадени награди на всички.

 

  

 

“Световен Ден За Борба С Тормоза” - всичко започва като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия. Тогава събитието е организирано от двама ученици. Причината била идването на деветокласник на училище с розово поло. Розовия цвят породил тормоз. На следващия ден, въпросните двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче. През 2008г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл обявява 27 февруари за ден срещу тормоза в училище.

Учениците от гимназията отбелязаха деня на борба с тормоза. За целта бяха изготвени диплянки и брошури, адаптирани за ученици и възрастни. На 22 февруари всички от гимназията бяха поканени да се включат в каузата като се облекат с розови фланелки.

Боряна Елкина, 9 б клас
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL