НИКОЛЕТА ПАНДЖЕРОВА ОТ VIII „А” КЛАС ИЗВОЮВА ПРАВО БЕЗПЛАТНО ДА ПОЛОЖИ ИЗПИТА PET FOR SCHOOLS НА CAMBRIDGE ESOL
 


През настоящата година учениците от VIII клас с интензивно изучаване на чужд език, получили отлична оценка на външното оценяване по английски език, имат възможността да участват в конкурс по успех, който да им осигури безплатно явяване на изпита по английски език PET for Schools, провеждан от University of Cambridge ESOL Examinations. Класираните и положили успешно изпита ученици, ще получат международен сертификат В1 за владеене на английски език от Общата европейска езикова рамка на Съвета на Европа.

На 16 юли издателство Express Publishing и Cambridge ESOL обявиха официалните резултати от класирането за 2010 год. Право безплатно да положи изпита PET for Schools извоюва Николета Панджерова от VIII”А” клас, а по силата на жребия между тези, които имат еднакъв резултат с класираните, още двама осмокласници, Стойо Тетевенски от същия клас и Христина Белишка от VIII”Б” клас , са определени за резерви и ще изчакат крайния срок за регистрация, 15 август, за да разберат, дали също ще получат право на безплатно явяване.

В началото на учебната 2010-2011 година Николета и другите класирани ученици ще участват в специално организирана информационна среща, на която ще получат ценни съвети относно това как да се подготвят и да положат успешно изпита PET for Schools, а също и информация за ползата от изпитите на Cambridge ESOL за образователни цели и за цели, свързани с кариерното развитие. Изпитът ще се състои на 4 декември 2010 год. в оторизиран от Cambridge ESOL изпитен център към Британски съвет в София.
 

 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL