ЧПГЧО ”ЧЕЛОПЕЧ” ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА

На 15 септември в читалищния салон на гр. Пирдоп стартира учебната година за ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”. Изцяло в духа на своята традиция да бъде законодател в иновационните образователни идеи и училищни ритуали, възпитаниците на Английската гимназия в Челопеч предложиха поредния авангарден модел за начало на учебна година.

Учениците от IX”Б” клас с ръководител преподавателя си по английски език г-жа Илонка Лозанова, представиха своя театрален спектакъл на английски език "The Wizard of Oz" по мотиви от едноименния роман на Лиман Франк Баум и сериала "Tin Man". По същество четиридесетминутното представление е своеобразна „дипломна” работа на класа, с която те успешно завършиха VIII (подготвителен) клас, демонстрирайки пред своите гости и съученици впечатляващото равнище, което са постигнали при овладяването на английски език, през първата си година в училището. Спектакъл изцяло на английски език, като колективна дипломна работа за представяне на постигнато равнище на владеене на езика, е запазена марка на осмите подготвителни класове в ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”. С това те от една страна по най-тържествен начин се разделят със статута си на „зайци” в училището и от друга поставят стандарта, с който ще се съобразяват и който трябва да надминат новоприетите ученици. За новите осмокласници беше подготвена специална изненада. На входа на читалищния салон всеки eдин от тях получи традиционния почетен знак „заек с късмет”, изработен от екологично чисти зеленчуци. Знакът е изработен от учениците в XI”Б” клас и символизира статута, с който новоприетите ученици ще се ползват през настоящата учебна година и с който тържествено ще се разделят на 30 юни 2011 год. с техния англоезичен спектакъл.

От името на новоприетите ученици емоционално и стилно приветствие представи Надежда Рашева, която постигна първи резултат в приемната кампания на училището през лятото. Надежда сподели с всички своите и емоциите и очакванията на своите нови съученици от VIII клас, избрали да станат част от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”, единствената профилирана гимназия в район Средногорие и единствената частна фирмена езикова гимназия в България.

За да уважат откриването на новата учебна година на своите ученици от името на фирмата-собственик и спонсор на Гимназията като гости на тържеството присъстваха инж. Илия Гърков, оперативен мениджър „Рудник” в Челопеч Майнинг ЕАД, г-жа Владислава Раднева, мениджър човешки ресурси на Компанията и г-ца Анка Шопова от отдел „Връзки с обществеността”. Г-н Гърков се обърна към всички с поздрав от името на ръководството на Компанията и пожела на учениците и учителите на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ” още и по-големи успехи във всички образователни инициативи, с които те откриват шестнадесетата учебна година в училището.

Тържеството завърши с традиционното обръщение към всички на директора на Гимназията, г-н Николай Кръстев, в което той представи учебно-методическите аспекти на учебната 2010-2011 год. и новите образователни намерения, с които встъпва в новата учебна година преподавателският екип на Гимназията.
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL