Джонатан Гудман на гости в ЧПГЧО "Челопеч"

През изминалата седмица ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ” бе посетена от Джонатан Гудман, Президент и управляващ директор на канадската компания „Дънди прешъс металс инк”, която от 2003 год. чрез дъщерната си компания „Челопеч Майнинг” ЕАД е собственик и спонсор на английската гимназия в Челопеч.
 


По време на посещението си в училището Джонатан Гудман бе придружаван от Рик Хаус, Генерален мениджър на „Челопеч Майнинг” ЕАД. Учениците и учителският екип на Гимназията приветстваха с „добре дошли” гостите си на своя територия, а деловата част от посещението бе организирана като делова беседа, посветена на различните аспекти на връзката между успешния бизнес и образованието. По професия Джонатан Гудман е геолог и финансов мениджър, завършил образованието си в престижни университети в САЩ и Канада и притежава 26-годишен професионален опит в своя бранш. От тази позиция той даде много ценни съвети на учениците, как могат да изберат своя успешен професионален път. Учениците от своя страна зададоха множество въпроси както в личен, така и в професионален план. Според Президента на „Дънди”, пътят, по който трябва да минем, за да се превърнем в хората, които искаме, въобще не е лесен, напротив - осеян е с трудности и изпитания, но ние с воля и упоритост трябва да следваме мечтите си докрай, за да успеем.

Джонатан Гудман изрази огромното си възхищение от учениците на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”, даде много висока оценка на грижите, които се полагат за личностното и професионалното им развитие. Г-н Гудман сподели наблюдението си, че ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ” предлага висока квалификация на своите ученици, а изучаването на чужди езици на толкова високо равнище предлага и още по-големи възможности за реализацията им. Според него България е прекрасна страна за развитие на бизнес, свързан с обработването на руда и в Компанията, която ръководи, работят все по-амбициозни и добре квалифицирани служители.

В края на дискусията гостът получи специален подарък-книгата „Стамболов” с автограф, която му връчи лично авторът й-деветокласникът Стойо Тетевенски. Джонатан Гудман с радост прие подаръка, като увери присъстващите, че неговата дъщеря, която също е изкушена от литературата, със сигурност ще бъде заинтересувана от новата българска придобивка на баща си.

За съжаление, поради натоварения график на г-н Гудман, срещата му с неговите приятели от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ” се оказа кратка, за да бъдат обсъдени всички теми и въпроси, които възникнаха в хода на разговора, но той обеща, че при следваща възможност ще посети Гимназията отново и ще си предвиди достатъчно време. В края на срещата той се обърна към всички с призив да продължават напред с още по-голям прилив на сили и упоритост.
 

Мария Томева-X”А” клас
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL