Цяла седмица из коридорите и класните стаи на ЧПГЧО се разхождаха зомбита, вещици, духове, приказни и филмови герои и дори двойници на учителите. Това обаче не беше никак необичайна гледка за жителите на с.Челопеч, защото за езиковата гимназия това е седмицата на Halloween.

За 9-та поредна година в ЧПГЧО се отбелязва този празник, а за перфектната организация и украса тази година се погрижиха учениците от 11“Б“ клас, които се трудиха усърдно, за да превърнат сградата на училището в една страхотна „Къща на духове”.

Истинският празник, според католическата църква, се отбелязва в нощта на 31-ви октомври, а по традиция в нашата Гимназия се празнува в последната учебна седмица на месец октомври, като всеки ден е свързан с конкретна тема, която да вдъхнови въображението на учениците в правенето на техните костюми. Тази година организаторите бяха избрали за „ден на пижамите” понеделник, когато можеха да се видят всякакви сънливковци с всевъзможни по цвят и модел пижами и играчки, възглавнички и пантофки, а основното занимание на всички бе да си „доспиват“ из училището.

Вторият ден от празничната седмица изпробва уменията на учениците да се гримират, маскират и фризират по най-интересния, необичаен и страшен начин, а в средата на седмицата се превърнаха в свои любими приказни и филмови герои.

С наближаване края на седмицата дойде и време за размяна на ролите. В четвъртък учениците се преобразиха на своите учители и през целия ден „припомняха“ на съучениците си най-атрактивните и емблематични реплики на своя образ.

Седмицата приключваше и дойде време за награди. В петък, след като всеки клас представи забавна сценка в духа на празника, бяха наградени с грамоти и подаръци най-активните, най-интересните и страшните образи през седмицата на Halloween. Най-добре изиграните скечове също получиха своите отличия, а в разгара на партито бяха изиграни няколко състезателни игри, които допринесоха още повече за веселото настроение.

ЧПГЧО благодари на организаторите и поздравява всички празнуващи като им пожелава весело и позитивно настроение, много усмивки и HAPPY HALLOWEEN!

Елена Попова 11“А“
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL