Н. ПР. ФИЛИП БЬОЛН - ПОСЛАНИК НА КАНАДА В РУМЪНИЯ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“

Първият учебен ден от седмицата в ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ започна по особено обещаващ начин, с посещението на Н. пр. Филип Бьолн, посланик на Канада в Румъния. По време на визитата си в предприятията на Челопеч Майнинг ЕАД, бе посъветван да посети и Английската гимназия в Челопеч, която е част от социалната дейност на канадската минна компания в България. В училището г-н Бьолн бе посрещнат любезно с традиционните питка и сол от учениците и учителския състав.


Представители на 11а клас, Елена Попова, Николета Щаплева, Полина Георгиева и Минка Щаплева, бяха подготвили изключително професионално представяне на гимназията. Те представиха на госта презентация, която включва всичко, което отличават ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ от останалите учебни заведения. Срещата бе проведена изцяло на английски език, което за пореден път доказа, от какво огромно значение е наличието на високо квалифицирани преподаватели и изключително амбициозни ученици за цялостния живот на едно училище.

Г-н Бьолн не скри своето възхищение от ЧПГЧО, позитивизмът на присъстващите домакини, учители и ученици, му даде възможност да разкрие своите впечатления, не само от гимназията, но и от нашата страна. Той сподели радостта си от срещата с толкова ентусиазирани млади хора и обеща съдействие при осъществяване на международни проекти с училища и образователни институции в Канада, а след това се обърна към учениците с въпрос за техните планове за реализация след завършване на средно образование и отбеляза, че ще се радва да помогне на всички, които желаят, за да продължат обучението си в Канада.


Канадският посланик отговори на всички въпроси, които интересуваха аудиторията и в края на срещата обеща, че при първа възможност отново ще посети училището, като дори се пошегува, че, още преди да си е тръгнал, вече иска да се върне.
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL