На 23 февруари, на тържествена церемония по случай Годишните награди за отговорен бизнес, организирани от Български форум на бизнес лидерите, Челопеч Майнинг получи три престижни награди.

Второ място в категорията Инвеститор в знанието с проекта за Частната профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“. Наградата беше връчена от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

 


Второ място в категорията Инвеститор в обществото с проекта си за Подкрепа развитието на местните общности. От няколко години дружеството изпълнява дългосрочна дарителска програма и осигурява финансови средства за благоустрояване на инфраструктурни обекти и проекти с обществено значение за общините Челопеч и Чавдар и кметствата Карлиево и Църквище. Изпълнени са редица инфраструктурни проекти и ежегодно се финансират културните календари, включващи образователни, спортни, културни и социални дейности в населените места. Наградата беше връчена от президента Росен Плевнелиев.

 


Най-голямото признание за всички работещи в Челопеч Майнинг, е получената специална награда ENGAGE/ Ангажираност от Международния форум на бизнес лидерите. Наградата беше връчена от негово превъзходителство посланика на Великобритания Джонатан Алън.

Наградата ENGAGE се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Нейният носител се определя от Международния форум на бизнес лидерите, чийто основен критерий е степента на ангажираност и участие на служителите на една компания при реализирането на номинирания проект или за цялостен принос на нейните служителите за обществено полезни каузи.

„Много се радвам, че журито награждава минна компания. Минният бизнес вече е социално отговорен и Челопеч Майнинг е добър пример за това“ - каза д-р инж. Николай Христов при получаването на наградите.
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL