По традиция началото на кампанията за прием на ученици в ЧАСТНА ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ С ЧУЖДО ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ „ЧЕОПЕЧ” се поставя с организиране на „Ден на отворените врати”.

 


Тазгодишното събитие се състоя на 16-и юни (неделя) от 9:00 часа. На този ден училището „отвори вратите си” за своите нови ученици и ги посрещна подобаващо. За тяхното удобство се погрижиха учителите и учениците от гимназията, които бяха подготвили специален кетъринг. За пореден път настоящите възпитаниците представиха училището си по подобаващ начин. Те бяха изготвили интересни и интерактивни презентации с различен снимков материал, атрактивни и забавни видео клипове, в които бяха включили най-важните и значими събития в училищния живот, както и част от успехите на възпитаниците на училището. Бъдещите ученици и техните родители имаха възможността да разгледат училищната база, да се запознаят с преподавателите по основните учебни предмети, запознаха се с големите постижения и успехи на учениците от ЧПГЧО”ЧЕЛОПЕЧ” през изминалата учебна година.


Радина Рашева, Илиана Мутафова от XI”Б” клас и Василена Бачева от X“А“ клас представиха пред бъдещите възпитаници дългия списък с успехите на настоящите ученици на гимназията: Николета Панджерова, Стойо Тетевенски и Борис Гърков от XI”А”клас спечелиха първо място на културологичното състезание по английски език на INTERNATIONAL HOUSE, BULGARIA; Мария Томева, Калина Радева, Лучия Минкина и Недка Костова от XII клас, които поучиха специалната награда за проект с изключително висока научна стойност и оценки отличен (5,75) на Националното състезание по природни науки и екология във Варна. Не по-малко впечатляващи са и индивидуалните успехи: Рени Вълчева от VIII“Б“ клас достигна национален кръг на международното състезание по английски език „Лингвистично кенгуру“ 2013 г.; Стойо Тетевенски от XI“А“клас е с първи резултат на Националната олимпиадата по история и цивилизация; Таня Червенкова (IX“Б“клас) - първи резултат и Мария Искрова (IX“Б“клас) - втори резултат на Националната олимпиадата по история и цивилизация; Надежда Рашева (X“Б“ клас) отлична оценка на Националната олимпиада по Български език и литература; Лилиана Мутафова от XI“Б“клас (трето място), Радина Рашева от XI“Б“клас (пето място) и Лучия Минкина от XII“А“ клас (четвърто място) в Националното състезание по български език и литература, организирано от сдружението на учителите филолози „Любословие“; Димитринка Ненчова от X“Б“ клас спечели стипендия за едногодишно обучение в САЩ и др.


Акцентът в презентацията бе, че всички резултати, които постигат учениците в своята учебна дейност, се дължат на екипната работа на професионалния екип от високо квалифицирани преподаватели и страхотните ученици, с които училището разполага.


ЧПГЧО”ЧЕЛОПЕЧ” може да се похвали и с международните проекти, в които участва. Това е единственото училище в България, което за трета поредна година участва в проекта `ACES`(Академия на Централноевропейските училища). Освен това Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „ЧЕОПЕЧ” е единственото учебно заведение в района, което е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а също и партньор на AVO-Bell- изпитeн център на UNIVERSITY of CAMBRIDGE ESOL, което осигурява на възпитаниците на училището да положат изпит и да придобият сертификат за ниво на владеене на английски език.. До края на учената година осем ученици ще получат такъв документ.


На държавните зрелостни изпити зрелостниците от Челопешката гимназия са се представили на ниво. Най-високите резултати са на Калина Радева (Български език и литература-5.92; Английски език- 5.85), Гергана Иванова (Български език и литература-5.86; Английски език-5.86) и на Лучия Минкина (биология и здравно образование- 5.92) като общият резултат на училището е мн.добър (5,48).


Друго, което направи приятно впечатление на новите „зайци”е това, че училището организира много екскурзии, походи и отбелязва различни празници като 24-и май, 3-и март, Halloveen, Коледа със забавни сценки и специална програма.


Освен че се справят отлично с учебните занятия училището има и своите спортни надежди, които се проявяват не само в България, но и в чужбина. Много медали и титли в своите дисциплини постигат Диляна Минкина от IX“А“клас (Републиканска шампионка по лека атлетика за 2013 год. на 1500 и 3000 метра.), Мирела Илиева от XI“Б“ клас и Християн Вътев от IX“Б“ клас (Многократни шампиони и медалисти по карате).


След като представиха училището, водещите ученици дадоха думата на г-н Николай Кръстев, директор на ЧПГЧО”ЧЕОПЕЧ”. Той приветства гостите и разясни какви са настоящите и бъдещите цели на гимназията, а също и задачите, които предстоят за разрешаване пред преподавателския екип и учениците, за да се повишава качеството на учебно-възпитателната работа и да се постигат още по-големи успехи на националните и международните състезания и олимпиади.
В 11:00 часа децата бяха разпределени в два кабинета, където се проведе първият им подготвителен урок за предстоящите изпити по български език и математика (есе, езикови, математически и логически задачи). След края на занятията учениците си отидоха доволни с получени ясни отговори на зададените от тях въпроси.


Надяваме се, че са се представили добре на приемния изпит, който се проведе на 18-и юни, и ще отбележим заедно началото на следващата учебна година.


Мария Текерлекова XI“А“
 Сподели: facebook twitterreproduction
Essential SSL