На 21 април в актовата зала на на училището се проведе “Поетично-музикално откровение”, посветено на Деня на книгата. По традиция събитието се организира от клуба по „Творческо писане“ на г-жа Евгения Георгиева. Талантливите членове на клуба имаха възможност да покажат пред публика артистичните си умения.

 


Мария Петрова, Кристина Цанева, Антона Иванова, Лора Георгиева, Мария-Антоанета Петкова и Теодора Вълчева представиха пред съучениците си свои оригинални творби.
Публиката стана свидетел на изключителните музикални умения на Антона Иванова, която освен с литературните си творби се представи и с изпълнение на пиано. Станимира Стойчева впечатли публиката с изпълнение на песента “Flowers” на Miley Cyrus, а Константина Медарова изпълни песента “Someone you loved” на Lewis Capaldi с акомпанимент на китара от Кристиян Даулов.

Господин Кръстев, директор на училището, поздрави организаторите и участниците в този своеобразен празник на таланта и връчи сребърни грамоти и награди на ученици, постигнали призови места в Националното състезанието по български език и литература, организирано от съюза на учителите филолози “Любословие”.

Теодора Василева, XI“А“ клас