В следобедните часове на 26 септември учениците от Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч” се събраха в читалище „Труд и постоянство 1901”, за да отбележат Европейския ден на езиците, припомняйки си красотата на езика, пъстрата палитра от европейски езици и безкрайните възможности, които се откриват пред човек, изучаващ чужд език.

В периода 28-30 май, 2018 година в Зонгулдак, Турция се проведе последната международна среща от проекта “Healthy Minds for Happy Minds” по програма Еразъм + (Ключова дейност 2, училищно образование).

Група ученици от ЧПГЧО „Челопеч” пътуваха до Италия по проекта Erasmus + „Healthy minds for happy lives”. Заедно със своите преподаватели г-ца Димитрова и г-жа Арнаудова, седем ученици имаха възможността да се докоснат не само до невероятната кухня, с която се славят италианците, но и до забележителните красоти на градовете Рим и Палестрина.

Победа за Цветина Георгиева, 10 клас и Анна-Мария Кирилова, 12 клас на Национално състезание по български език и литература „Любословие” и първо място за Цветелина Ганчовска, 9 клас в областния кръг на олимпиадата по български език и литература.

За поредна година, в Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч” се проведе състезанието по креативно писане на английски език Bulgarian Creative Writing Competition. И тази година, както и предишните няколко, предизвикателството за създаване на уникален, интересен и креативен текст на английски език привлече вниманието на ентусиазираните, вдъхновени и творчески настроени ученици от осми до единадесети клас.