На 30.юли 2020 година се проведе церемония по тържествено връчване на почетно отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома”, което се осъществи чрез онлайн видеовръзка с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и 44. удостоени с отличието зрелостници от Випуск 2020. Учениците са представители на най-успешните училища във всички области от цялата страна, като за София-регион с почетното отличие бе удостоена Цветина Георгиева, възпитаник на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „ЧЕЛОПЕЧ”.

През м. март Културно-просветният отдел при СВ. СИНОД на БПЦ-БП за поредна година организира Националния конкурс „Възкресение Христово“, който е посветен на православния християнски празник „Възкресение Христово – Пасха“ и се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит Рилски и Св. Синод на БПЦ – БП.

В края на ноември ( от 16-и до 24-и) се проведе мобилност, част от проект по програмата „Еразъм +“, на първия екип, съставен от шест единадесетокласници и двама преподаватели (г-жа Динекова и г-жа Арнаудова) от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“.