Креативност, енергия и мисъл- така бихме могли да обобщим събитието, състояло се в края на юни по повод представянето на том 6 на „Характерите на думите”.

Учениците от клуб „Творческо писане” към ЧПГЧО „Челопеч”, ръководен от Евгения Георгиева- учител по Български език и литература, ежегодно издават своята книга, плод на усиления им творчески труд. За шести пореден път със съдействието на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, открояващият се творчески характер на младите писатели обрисува белите страници.

Особено важно за всички бе събитието да не се усеща „прекалено училищно”, а всеки да усети комфортна среда, предразполагаща свободното изразяване на мнение, перспектива или критика.

След кратко представяне на клуба, множество от авторите на книгата прочетоха избрано от тях произведение, давайки значително количество храна за размисъл на своята аудитория. Тя от своя страна, активно участваше в пораждащите се дискусии и с любопитство задаваше въпроси за творческия процес, вдъхновението и ползите от писането.

Ученици, учители и гости породиха разгорещен диалог за силата на думите, мисълта и емоциите, а по-добър резултат от това, трудно би могъл да бъде очакван…

Фундаментално умение за съвременния човек е да развива и улавя своята креативност, а след събитието вече сме убедени, че сме поставили основите на следващата вълна млади и талантливи творци на бъдеще!

Текст: Наско Фотев