Тази година се навършват 100 години от официалното честване на Деня на народните будители. Специалната годишнина предполага достойно отбелязване, затова учениците от 11 клас в ЧПГЧО „Челопеч” решиха да отбележат празника по малко по-нестандартен начин…

Седмицата преди празника, всеки учител получи задача, напомняща за задание в Google Classroom- платформата, в която провеждахме часовете си по време на пандемията.

Предизвикателството гласеше следното:

Скъпи учители,
След трескавата подготовка, вълнение и чествания на традиционния за гимназията ни Хелоуин- предстои един от най-светлите български празници: 1 ноември- Денят на народните будители.

Ние, учениците- силно вярваме, че вие сте достойни представители на съвременните будни българи.

Навярно преди век будителите не са стояли пред ослепяващата светлина на проектор, звука на 20 смартфона и ученици, честващи празници, облечени като затворници, духове и чудовища, но именно това ви прави специални.

За нас, за училището и за обществото- вие сте будното съзнание, държащо бъдещето в свои ръце.

Презентирайки пред класа, подготвяйки събития и изказвайки своето мнение в час- ние изразяваме себе си, своя почерк и вълнение в продължение на 5 години.

Общността ни обаче се гради от две взаимносвързани групи- ученици и учители. 50/50. Затова приканваме именно вас, да разкажете историята на съвременния будител…

За домашно през ваканцията:
Пригответе кратко видео, презентация или друг креативен начин да изразите вашата позиция по темата : Мисия „Съвременен будител”.
Подберете подходящо облекло, вдъхновено от празника.
Представете домашното си на 02.11.2022 г. в 12:40 ч. в училищния коридор!

Приятна работа през почивните дни! Бъдете оригинални!

С уважение:
11а и 11б клас

След усилената подготовка, всеки учител представи своят прочит на Мисия „Съвременен будител”, пораждайки във всеки един от нас още повече респект и предоставяйки ни много храна за размисъл. Погрижихме се и всеки да получи своя отзив на вратата на класната си стая като отражение на усилията му чрез нашата импровизирана версия на електронния дневник- Shkolo.

Така сътворихме невероятна атмосфера, изпълнена с много споделеност, положителна енергия и ценни уроци.

Текст: Наско Фотев